نامه برای مدیر محترم کانون
- ۲۷ شهریور ۹۴ ، ۱۰:۰۲
- ۶۳۰ نمایش
به گزارش سایت خبری بردخون نیوز ؛ مراسم اختتامیه کلاسهای تابستانه قرآن کریم کانون فر هنگی هنری قمر بنی هاشم (ع) مسجد جامع امیرالمومنین (ع ) روستای بردخون کهنه با اهداء جوایزی به شرکت کنندگان ، باحضور روحانی روستا حجت الاسلام پسرمرد و مربی کلاسها آقایان مهدویان و عابدی برگزار شد .
کلاسها در قالب آموزش تجوید و قرائت قرآن ، مدرسین ( حجت الاسلام عبدالرحمن پسرمرد ، زکریا مهدویان و محمد عابدی) و با همت مردم شریف روستا از اوایل ماه مبارک رمضان به مدت سه ماه ادامه داشت .
با سلام
فرم تصحیح قرائت نماز برای نمازگزاران در مساجد و دانش آموزان و برای فعالیت های کانون فرهنگی و هنری قمر بنی هاشم(ع) ر وستای برد خون کهنه آمده کرد ه ایم.
شما هم می توانید این فرم را برای فعالیت های فرهنگی خود استفاده کنید.
ما را از د عای خیرتان فراموش نکنید. سلامتی مقام معظم رهبری (دامت برکانه)صلوات
مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور گفت: مهمترین مأموریت مسجد علاوه بر بعد عبادی، باید کانون فکری، برنامهریزی و مباحث قرآنی باشد؛ یعنی مرکز انتقال آموزه و پیامهای معرفتی و قرآنی باشد.
به گزارش خبرگزاری مهر، آیتالله سیدهاشم حسینی بوشهری مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور با تأکید بر اینکه مسجد خانه خدا و مظهر پاکی است، گفت: در اسلام، مسجد دارای جایگاه مقدسی است، بنابراین ساخت مسجد به اندازهای اهمیت دارد که خداوند در قرآن کریم برای کسانی که در این عرصه فعالیت میکنند، پنج ویژگی مطرح میکند.
وی افزود: در آیه ۱۸ سوره توبه خداوند میفرماید: «إِنَّمَا یَعْمُرُ مَسَاجِدَ اللّهِ مَنْ آمَنَ بِاللّهِ وَالْیَوْمِ الآخِرِ وَأَقَامَ الصَّلاَةَ وَآتَى الزَّکَاةَ وَلَمْ یَخْشَ إِلاَّ اللّهَ»، کسی که مسجد را میسازد باید «مَنْ آمَنَ بِاللّهِ وَالْیَوْمِ الآخِرِ»؛ اعتقاد به خدا و اعتقاد به معاد داشته باشد؛ یعنی فرد سازنده مسجد باید مبداء و معاد را کاملاً معتقد باشد، ویژگی سوم و چهارم هم اینکه «وَأَقَامَ الصَّلاَةَ وَآتَى الزَّکَاةَ» پایبند به نماز و پایبند به حقوق واجبات دینی باشد.
آیتالله حسینی بوشهری پنجمین شرط برای سازنده مسجد را «وَلَمْ یَخْشَ إِلاَّ اللّهَ»؛ یعنی خداترس باشد و از کسی غیر از خدا نترسد، دانست و گفت: در هیچ جا دیگر چنین چیزی را نداریم که این گونه ویژگی برای سازنده مسجد بیان کرده باشد، بنابراین در مسجدی که ساخته میشود، باید بنا و کیفیت بنای مسجد و شرایطی که در ساختوساز مسجد در نظر گرفته شده است، همچنین امکاناتی که در مسجد است یک شرایطی را برای جذب جوانان ایجاد کند.
وی ادامه داد: نوع برخورد امام جماعت مسجد با جوانان و کسانی که در مسجد حضور پیدا میکنند، اخلاق، تدبیر، مدیریت و برنامهریزی امام جماعت و علاوه بر او، حتی هیأت امنای مسجد، نحوه برخورد و رفتارشان و با این وجود خادم مسجد که به نظافت و پاکیزگی مسجد میپردازد، حتی خلق و خوی او هم میتواند در جذب نسل جوان به مسجد تأثیر داشته باشد.
مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور با بیان اینکه باید از کارکردهای مختلف که یک مسجد میتواند داشته باشد استفاده کرد، خاطرنشان کرد: نباید کارکرد مسجد را فقط در بعد عبادی آن منحصر کرد، بلکه به کارکرد آموزشی، فرهنگی و غیره نیز توجه شود، این در حالی است که در صدر اسلام مسجد دارای کاراییهای فراوان بوده است، اساساً برنامهریزی برای غزوات و جنگهای پیامبر، مراجعات مردم به مسجد و غیره همه در مسجد صورت میگرفتند.
وی افزود: اگر مردم مسجد را پناهگاه و محل امن خود تلقی کنند بسیاری از آسیبهایی که ما با آنها مواجه هستیم، مرتفع میشود، در حقیقت مسجد هر محله باید تقویتکننده بنیانهای فرهنگی آن مکان باشد که نسل جوان آنجا با شیفتگی و علاقه خاصی بتوانند جذب مسجد شوند.
آیتالله حسینی بوشهری در خصوص مأموریت مسجد در شرایط کنونی اظهار داشت: مهمترین مأموریت مسجد علاوه بر بُعد عبادی -ما مسجد را به عنوان جایگاه عبادی میشناسیم- باید کانون فکری، برنامهریزی و مباحث قرآنی باشد؛ یعنی مرکز انتقال آموزه و پیامهای معرفتی و قرآنی باشد، اگر مساجد اینگونه برنامهریزی کنند، خود به خود این مسجد میتواند یک مسجد فعال و اثرگذاری باشد.
خبرگزاری مهر /شناسهٔ خبر: 2764620 - یکشنبه ۱۰ خرداد ۱۳۹۴
مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور طی سخنانی با اشاره به اینکه بیشتر مساجد هنوز به شاخصه مسجد طراز دست نیافته اند،فرمودند: مساجد باید از روزمرگی خارج شوند و برای این منظور تنوع برنامه های فرهنگی در کانون های مساجد می تواند به برنامه ریزی ائمه جماعات کمک کند.
آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری، مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور با اشاره به نقش بی بدیل مساجد و کانون های فرهنگی هنری مساجد در گسترش فرهنگ دینی به خبرنگار حوزه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان گفت: مساجد و کانون های فرهنگی هنری مساجد از جاذبه های معنوی برخوردارند و مردم به دلیل فطرتشان که گرایش به دین، دینداری و خداباوری دارند، ارتباط و علاقه خاصی به مساجد و کانون ها دارند و این بستر و ظرفیتی است برای برنامه ریزی هایی که در مساجد و کانون های فرهنگی هنری مساجد صورت می گیرد.
وی با اشاره به اینکه مساجد و کانون های فرهنگی هنری مساجد بستری مناسب برای ترویج و گسترش خداباوری است، ادامه داد: ائمه جماعات، دست اندرکاران کانون های فرهنگی هنری و مسئولان مساجد اگر بتوانند برنامه های پر جاذبه ای را برای همه گروه های سنی طراحی کنند، می توانند موفق باشند چراکه برای جلوگیری از گرایش نسل جوان به ناهنجاری های اخلاقی؛ آموزه های دینی و تعالیم الهی باید از روایات معصوم (ع) مطرح شود و در اختیار نسل جوان قرار گیرد.
امام جمعه موقت قم گفت: اگر دشمنان شبانه روز برای جذب جوانان ما به فرهنگ غربی تلاش می کنند مسئولان و متولیان فرهنگی جامعه دینی هم باید از ظرفیت هایی که دارند، استفاده کنند و فقط نظاره گر نباشند و تنها به آه و افسوس بسنده نکنند که نسل جوان از دست رفت. با افسوس خوردن کاری پیش نمی رود بلکه در هر نقطه ای که دشمن قدم می گذارد و برنامه ریزی می کند متناسب با آن لازم است برنامه های جذابی طراحی شود که با روح ایرانی و فرهنگ جوان سازگاری داشته باشد تا مساجد از حضور جوانان پر رنگ باشد.
وی افزود: سهم کانون های فرهنگی هنری مساجد در تحقق شعار سال که از سوی مقام معظم رهبری مطرح شده است بسیار بالا است چراکه کانون های فرهنگی هنری مساجد که برای تبیین و ترویج مسائل دینی ایجاد شده اند در صورتی که برنامه های جذاب داشته باشد با استقبال جوانان روبرو می شود و این استقبال موجب می شود که جوانان به دیگر مراکز سوق نیابند. تحقق این مسئله نیازمند شروطی همچون ابتکار، خلاقیت و نوآروی متناسب با گروه هدف و طراحی و برنامه ریزی است.
وی برگزاری مسابقات دینی، اجرای طرح مطالعه کتاب و تعیین جایزه های مناسب برای این کار، طراحی اردوهای زیارتی و سیاحتی با محوریت کانون های فرهنگی هنری مساجد که موجب شادابی، نشاط و تفریح جوان و تقویت انس با حوزه های دینی می شو، را از مواردی نام برد که باید مورد توجه متولیان فرهنگی قرار گیرد و خاطر نشان کرد: اردوهای زیارتی که با مرکزیت مساجد و کانون های دینی برپا می شود، می تواند نقش بازدارنده ای نسبت به گرایش جوانان به ناهنجاری ها و مفاسد اخلاقی داشته باشد و خوشبختانه این برنامه ها در سال های گذشته مورد توجه بوده است.
آیت الله حسینی بوشهری افزود: علما و مسئولان فرهنگی جامعه نباید تنها به اقامه نماز جماعت در مسجد بسنده کنند اگر چه نماز جماعت خود زمینه ساز، فرهنگ دینی می شود اما باید زمینه هایی را ایجاد کنیم که نسل جوان حضور دائمی در مسجد داشته باشند. کانون های فرهنگی هنری که در جوار مساجد فعالیت دارند خود عاملی برای جذب همیشگی جوان به مسجد هستند زیرا جوان وقتی ببیند که نیازها و انتظاراتش در زمینه های مختلف علمی، آموزشی، هنری، عقیدتی و... در مسجد تامین می شود دیگر به مراکز غیر مسجد راه پیدا نمی کند.
مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور در رابطه با جبران کمبود 30 هزار روحانی برای مساجد کشور گفت: برنامه ریزی هایی در حال انجام است که افرادی که در حوزه های علمیه مشغول به تحصیل هستند را با شیوه های مدیریت مسجد آشنا کنیم و در بحث طرح هجرت که در حوزه های علمیه طراحی شده است تلاش می شود، روحانیون را برای اداره مساجد و مراکز دینی به نقاط دور دست اعزام کنیم.
آیت الله حسینی بوشهری اظهار کرد: امکانات حوزه های علمیه در مقابل انتظاراتی که وجود دارد، محدود است و تلاش ما بر این اساس است که با امکانات محدود حداکثر استفاده را ببریم و ظرفیت کار را ارتقا دهیم اما باید در این زمینه همه ظرفیت های نظام به حوزه علمیه کشور کمک کند تا حوزه در انجام رسالتش موفق باشد.
خبرگزاری شبستان/
۱۳۹۳/۳/۵ | شناسه خبر : | ۳۷۰۶۸۷ |